Merawat Masalah Kolesterol Dengan Supplemen Dari Shaklee

Set Kolesterol Shaklee Membantu Mengawal Dan Menurunkan Paras Kolesterol Dalam Darah

1477365_826916970687045_6866119084592756178_nAda banyak perkara yang menjadi penyebab atau pemicu timbulnya kolesterol tinggi dalam darah. Penyebab meningkatnya kadar kolesterol paling banyak disebabkan oleh pengambilan  makanan yang banyak mengandungi lemak jenuh , pola hidup yang tidak sehat dan seimbang, gaya hidup yang salah dan kebiasaan buruk yang menjadi rutin seharian.

 

 

Saya sendiri rasa gembira apabila pengguna makin yakin dengan produk berasaskan bahan semulajadi. Alhamdullillah & Tq to my Dear Friend kerana memilih untuk menguruskan masalah berikut dengan cara yang lebih mesra alam, bebas dari bahan pengawet, tiruan, pewarna & perisa. Zaman sekarang memang masalah kolesterol dah tidak asing lagi kan dekat negara ini. Ye lah mana tak nya, makanan-makanan segera pun semakin berleluasa. Dah tahu makan tapi tak tahu nak cover balik.

Seeloknya, selepas makan makanan tersebut kita hendaklah banyakkan minum air supaya makanan tu segera dikeluarkan daripada badan anda. Next, perbanyakkan membuat senaman untuk menyingkirkan segala lemak yang terkandung dalam makanan yang anda makan.

Badan kita memang memerlukan Kolesterol dan merupakan komponen yang penting dalam metabolisma dan penghasilan hormon. Kita juga memerlukan Kolesterol untuk menjaga fungsi tubuh kita yang normal dan supaya kita tetap sihat. Ternyata organ hati kita yang membuat sekitar 75% cholesterol yang ada didalam tubuh kita. Yang terjadinya masalah Kolesterol tinggi dan rendah dalam darah adalah disebabkan pemakanan kita yang tidak terjaga. Terdapat dua jenis Kolesterol iaitu:

  • High Density Lipoprotein atau HDL.

Ini yang disebut-sebut cholesterol “baik” yang membantu menyingkirkan cholesterol dari pembuluh darah  arteri dan menghilangkan sumbatan atau plague untuk mencegah penyempitan pembuluh darah dan mencegah terjadinya penyakit jantung

  • Low Density Lipoprotein atau LDL.

Ini yang disebut-sebut chlesterol “jahat” yang beredar dalam sirkulasi darah kita, yang akan membentuk sumbatan atau plaque lemak dalam arteri kita dan membuatnya menyempit dan kaku, yang disebut keadaan atherosclerosis, bila ini terjadi pada pembuluh darah yang menuju ke otak atau jantung, hal ini bisa menyebabkan penyakit stroke atau serangan jantung

kolesterol-tinggi                       5

  • Tekanan Darah Tinggi
  • Cholestrol Level
  • Lemak Terkumpul

Kalau anda mengalami masalah-masalah diatas. Kami ada solutionnya, not to worry. Shaklee sentiasa mempunyai solusi tersendiri, terpulang kepada yang pengamalnya sahaja samaada konsisten dalam pengambilan dan bersikap positif dan bersabar 🙂 . Supplemen shaklee ini bukan kalau makan terus baik ya. Sebab produk ini tiada bahan chemical dan memerlukan masa untuk kerja membaik pulih.

Antara Solusinya:

Slide35 (1)Phytocol-ST ~

bantu menghalang penyerapan kolestrol secara semulajadi bersumberkan Fiber.

Omega ~

bantu mengurangkan paras kolestrol & tekanan darah

Cinch Shake ~

bantu bakar lemak & kekalkan otot bagimeningkatkan kadar metabolisma.

Lecithin ~

Lecithin bertindak sebagai “pembersih” salur darah. Pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisme lemak, kolesterol dan trigliserid di dalam tubuh.

Untuk pengetahuan anda semua, Shaklee baru sahaja mengeluarkan Pyhtocol-St tahun ni khusus untuk mengawal dan menurunkan paras kolesterol bagi mereka yang berhadapan dengan maslah tersebut. So, produk itu masih lagi hotss. 😀

PHYTOCOL-ST 3                          phytocol-shaklee-untuk-kesihatan-jantung-2                                   Slide33
So, video di bawah ini ada menerangkan bagaimana Phytocol Membantu Menurunkan Dan Mengawal Paras Kolesterol Dalam Darah Kita.

TESTIMONI daripada pengguna set Kolesterol.

testi omega kolesterol

Blog 2 - Fatehah

Testimoni OmegaGuard2-fatinicious

testi-lecithin-kolesterol

testimoni phytocol shaklee

Terujakan tengok kawan-kawan kita dah berjaya menurunkan dan maintain paras kolesterol dalam darah. Kesan akan dapat dinikmati dengan lebih berkesan jika ditambah dengan regular exercise juga pemakanan yang seimbang ya . Anda ada masalah yang sama ~ Let Me assist you to Let Them Gooooo. InsyaAllah 🙂 Konsultasi dan cara pengambilan yang betul akan diberikan beserta dengan produk hanya untuk pelanggan di NutrisiAddeen. Diskaun istimewa menanti anda tau! . Tunggu apa lagi? Kalau nak cuba salah satu daripada set2 tersebut pun boleh. Mengikut kepada budget anda ya. Inshallah saya boleh bantu 🙂

*Testimoni ini adalah pengalaman customer dan hasil dari setiap consumer mungkin berbeza. Namun ini tidak bermakna vitamin ini mampu mengubat atau menyembuhkan penyakit. Sila consult dengan pengedar anda untuk lebih lanjut.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s