Kebaikan Enfuselle Shaklee

Kenapa Enfuselle Shaklee Pilihan Setiap Wanita

 

flower womanWajah adalah anggota tubuh yang sangat berharga. Kita harus tahu cara merawat wajah berminyak kerana wajah merupakan perwakilan dari diri kita dan orang akan melihat baik atau tidak nya seseorang biasanya dilihat dari wajah. Untuk menjadi orang yang dipercaya orang atau supaya kita memiliki rasa percaya diri yang tinggi, tentu faktor wajah ini harus menjadi aset utama.

 

 

Jika wajah anda terlihat bersih dan bersinar maka itu akan menambah kepercayaan diri dan kepercayaan dari orang lain. Lalu bagaimana jika wajah kita kusam atau berminyak? Ohh NoNoNo!! Tentunya akan menurunkan tingkat percaya diri anda kan? Betul tak?

Merawat wajah berminyak

Wajah yang berminyak jika terkena kotoran dan debu boleh menyebabkan jerawat. Oleh sebab itu perlu anda mengetahui cara merawat dan membersihkan wajah berminyak. Sebelum anda tahu bagaimana cara merawat kulit berminyak, anda perlu tahu terlebih dahulu faktor-faktor penyebab kulit berminyak.

Faktor-Faktor muka berminyak:

a. Pola Makan Tidak Sehat, pola makan yang buruk akan menjadi penyebab lebihnya kadar minyak, terlalu banyaknya lemak dalam tubuh yang berasal dari makanan-makanan yang manis dan berlemak tinggi. Caranya anda harus mengurangkan makan makanan yang mengandungi lemak, seperti gorengan dan lebih banyak makan makanan yang mengandung sayuran.

b. Faktor Hormonal, faktor ini juga boleh menjadi salah satu penyebab kulit menjadi berminyak, hormon yang tidak seimbang atau pada masa haid bagi wanita biasanya wajah mengeluarkan minyak berlebihan.

c. Pemilihan jenis kosmetik yang tidak tepat – Pemilihan kosmetik yang salah juga boleh meyebabkan kadar minyak di wajah meningkat.

d. Faktor keturunan – Faktor ini juga menjadi faktor kulit berminyak, biasanya orang tua yang mempunyai masalah kulit berminyak akan diwariskan juga ke anaknya.

e. Penggunaan ubat untuk kulit juga boleh menyebabkan kulit menjadi berminyak.

Cara merawat wajah berminyak

1.    Mencuci Muka Teratur
Cuci muka anda paling tidak sehari dua kali dengan sabun pencuci muka. Tentunya sabun pencuci muka yang khusus untuk menghilangkan minyak pada wajah, dan tentunya yang sesuai dengan kulit wajah anda. Jangan terlalu sering mencuci muka dalam satu hari, ini untuk mengurangkan pengeluaran sebum. Gunakan pembersih muka yang berbahan dasar minyak sebagai penghilang sebum. Ketika membersihkan wajah lakukan urutan disekitar dahi, hidung, dan dagu. Lakukan urutan searah jarum jam, ini akan memberikan hasil yang optimal
 
2.   Menggunakan Make up yang tepat
Beberapa bahan make up, seperti foundation dan bedak, juga boleh digunakan untuk mengontrol minyak pada wajah. Gunakan make up berbahan dasar mineral untuk menghindari munculnya jerawat pada muka. Boleh juga pilih jenis bedak bubuk agar mampu menyerap minyak seperti spons.
Kalau nak cari makeup yang natural daripada mineral, saya cadangakan anda gunakan produk RonaSutra. Best sangat! kalau lepas pakai tu rasa kulit tak berminyak dan snagat selsesa. Juga boleh merawat jerawat. Very highly recommended for you all. Kalau berminat, boleh saja PM saya untuk info lanjut.

Atasi muka berminyak dengan SHAKLEE

enfuselle2

1. Enfuselle Shaklee Purifying Cleansing Gel

Gel berbusa bertindak lembut menyingkirkan mekap, kotoran di wajah dan minyak berlebihan

-Bebas sabun
-pH yang seimbang
-Hipoalergenik (risiko alergik sangat rendah)
-Mencerahkan tona kulit
-Dilengkapi Vitamin E menjadikan kulit wajah terasa -segar dan lembut selepas dicuci

2. Enfuselle Shaklee Purifying Toner

Dengan tiga tindakan untuk menghentikan kerosakan Pro-oksida yang boleh merosakkan kulit. Merangsang dan menyegarkan kulit untuk rawatan Enfuselle

  • Keberkesanan terbukti secara klinikal
  • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi (‘iron’) dalam air paip
    pH yang seimbang
  • Membantu mengawal kulit berminyak
  • Diperkayakan dengan ekstrak ‘witch hazel’, ginseng dan likoris untuk menyegarkan dan menghaluskan kulit wajah
  • Mengecilkan liang pori untuk kulit lebih halus
  • Hipoallergenik

3. Enfuselle Shaklee Balancing Moisturizer

Formula ringkas untuk menyubur dan melembapkan kulit. Tidak berminyak dan mengawal pengeluaran minyak pada wajah. Mengekalkan kelembapan segera pada kulit menjadikan kulit halus dan tidak nampak berkilat dan terbukti secara klinikal

  • 146% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 268% pengurangan garis halus dalam masa 28 hari
  • 173% pengurangan kedutan kulit dalam masa 28 hari
  • Mengembalikan keseimbangan minyak pada kulit Hipoallergenik

enfuselle1

1. Enfuselle Shaklee Hydrating Cleansing Lotion

Emulsi berkrim bertindak menanggalkan kotoran, bahan pencemaran dan mekap tanpa menjejaskan lapisan minyak semulajadi kulit.

    • Diperkayakan dengan emolien dan Vitamin E untuk kulit yang halus, seimbang dan berseri
    • Mencerahkan tona kulit
    • pH yang seimbang
    • Hipoallergenik

2. Enfuselle Shaklee Hydrating Toner

    • Meneutralkan tindak balas Pro-oksida yang boleh merosakkan kulit, melegakan dan menyediakan kulit untuk rawatan Enfuselle
    • Keberkesanan terbukti secara klinikal
    • Meneutralkan kerosakan sel akibat tindak balas kulit dengan besi (‘iron’) dalam air paip
    • pH yang seimbang
    • Rumusan tanpa alkohol yang membantu menyejat dengan cepat tanpa mengeringkan kulit
    • Melindungi lapisan minyak semulajadi kulit
    • Diperkayakan dengan ekstrak ‘witch hazel’ dan ‘kamomil’ untuk menyegarkan dan menghaluskan kulit wajah
    • Mengecilkan liang pori untuk kulit lebih halus
    • Hipoallergenik

3. Enfuselle Shaklee Hydrating Moisturizer

Krim pelembap tanpa minyak dan tidak melekit. Diperkayakan dengan agen pelembap untuk menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta merta. Mengawal pengeluaran minyak pada kulit wajah. Hipoallergenik dan terbukti secara klinikal

    • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
    • 195% pengurangan garis halus dalam masa 28 hari
    • 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
    • Kesan ketara dapat dilihat serta merta dan kekal selama 24 jam
Memang BEST Enfuselle Shaklee ni. Sekali pakai muka confirm boleh rasa effect dia. Glowing gitu rasa macam Princess Elsa tau.. hehe  😛  dan yang bestnya utk mereka yang ada black head/white head di wajah juga akan berkurang hari demi hari.

Testimoni 1: Kulit berkilat glowing,

Advertisements

One thought on “Kebaikan Enfuselle Shaklee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s