Lemah Daya Ingatan & Minda Tak Fokus

Rahsia omega guard dan lecithin.

awoman-with-headacheSalam semua, topik harini tentang bagaimana Lecithin dan Omega membantu untuk minda dan daya ingatan supaya kuat dan mudah ingat. Memang tidak dapat dinafikan manusia sering lupa dan agak lambat untuk menerima respon. Lagi-lagi kalau umur dah meningkat. Itu bermakna otak kita kekurangan Omega 3 dan akan membuat sel saraf di otak kekurangan energi untuk proses perkembangan otak sehingga dapat mengganggu kerja dan fungsi otak seperti hilangnya daya ingatan dan penurunan fungsi otak lainnya secara drastis.

 

Omega 3 mengandungi:

1. Omega-3 EFA (330mg)
2. EPA (180mg)
3. DHA (120mg)

Situasi 1 yang kita semua pernah mengalami:

Kisah cermin mata. – Kadang-kadang cermin mata dah pakai tapi masih lagi tanya. “Nampak cermin mata saya tak?”.

Situasi 2:

Kisah kunci. – “Where’s my Car Key?” . Tengok2 dah ada dekat tangan.

brainyHaaa mesti semua orang pernah mengalami situasi tu kan. Ini bukan apa, kadang-kadang macam-macam perkara berlegar-legar dalam minda kita ni ditambah pula dengan kekurangan certain nutrients & elements penting dalam diet harian kita dan yang kemungkinan Missing in Action. Kekurangan DHA (fatty acid/asid lemak) Omega 3 boleh akibatkan kita susah nak fokus serta kekurangan bekalan Choline mengurangkan keberkesanan Fungsi otak.

DHA berfungsi sebagai jaringan pembungkus saraf yang berperan dalam melancarkan perintah saraf dan mengantarkan rangsangan saraf ke otak. EPA berfungsi dalam membantu pembentukan sel-sel darah dan jantung, menyihatkan sistem peredaran darah dengan melancarkan sirkulasi darah. Bukan dalam Broadcasting je kena belajar bab2 Transmitterย  ni ๐Ÿ˜… dalam Kelas Shaklee pun kena ambil tahu pasal Transmitter iaitu Nuerotransmitter. Brain Chemical yg berkomunikasi dengan anggota badan untuk berfungsi dengan sempurna.

Kenapa perlu consume dua produk ini sekawan? Kerana OMEGA bertindak untuk menguatkan daya ingatan dan LECITHIN mempunyai Kolin dan ia berfungsi untuk penghantaran maklumat dari otak ke anggota badan dengan pantas. Jadi dua-dua kawan ni amat penting.

Sesiapa yang belum grab dua-beradik ni, jom grab! Jom saya guide how it works & bekalkan supplement harian anda .Hanya dari yang terbaik yang saya pilih untuk anda๐Ÿ˜…

lecithin otak

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s