Yummy Mealshakes! “Mama, nak shedap lagi”

ashif suka mealskeslam semua, lama dah rasanya kan tak update artikel kan. Haa ungkapan diatas itu lah yang keluar daripada mulut kaashif ank saya. Yelah mana taknya bau dan aroma nya hurrmm bau vanilla! sedaappp sangattt! Kalau dah baunya sedap mesti hasil nya pun Umphh POWER.Nak tau hasilnya? jom baca story di bawah ye.

 

 

Jadi,dah jadi routine, dalam penyedian Susu Kaashif setiap hari mesti nak masukkan satu scoop sebagai pelengkap vitamin keperluan hariannya.Kesannya jeng..jeng..jengg.. Doktor setiap kali terserempak siap cakap “Hii long time no see you” haa Alhamdulillah lah kan. Sebab semua nya datang dari Yang maha Kuasa juga kan.( syukur sgt sbb rakan 3 Sekawan iaitu Demam, Batuk & Selsema dah jarang2 sangat melawat).Haa tengok tu sampai jari *good dia bagi mama dia. Kalau anak2 suka, mommies pun bahagia kann…

ashif suka mealskes.jpg3

Dan lagi satu Mealshakes ni dia contain Manna.Manna adalah sejenis produk asli dari resin pokok Akasia yang tumbuh di Sudan. Al-Manna  telah  disebut dalam Al-Quran, surah Al-Baqarah ayat 57.

“Dan Kami telah menaungi kamu dengan awan (dari panas matahari di padang pasir) dan Kami turunkan kepada kamu “Mann” dan “Salwa”, (serta Kami berfirman): “, Makanlah dari makanan-makanan yang baik yang Kami telah kurniakan kepada kamu”. Dan tidaklah mereka menganiaya Kami (sebab mereka kufurkan nikmat itu), tetapi sebenarnya mereka adalah menganiaya diri sendiri.” al-Baqarah:57manna
Testimoni terhadap pesakit kronik hasil  dari pengambilan Al-Manna amat baik, antaranya sembelit hilang, kulit lebih sihat,  gaut  hilang dan pelbagai lagi. Prebiotik(makanan untuk bakteria baik dalam usus kita) yang terdapat dalam campuran bahan ini adalah  seperti  kebaikan susu ibu, bahkan menurut kajian prebiotik yang terdapat dalam al-Manna adalah sehingga 4x lebih tinggi daripada susu ibu! Subhanallah….
Woww.. Subhanallah hebatkan? Di bwah ni ada beberapa kebaikan manna:
kebaikan manna

Makanan harian yang seimbang sebenarnya Sumber Nutrient terbaik untuk kita tetapi kadang2 Diet yang kita ambil ada yang terkurang samada tercemar atau kita elak sama sekali ( picky eater) ~ contoh: Kids & Green agak mencabar kat sini Haaa ank2 saya lah tu. Memang sesetengah kanak-kanak kalau nampak sayur atas pinggan je suruh letak tepi. Kalau termasuk sayur walaupun sekecil semut pun boleh dia rasa. kihkihkih. Tapi Alhamdulilah, lepas makan mealshakes ni kaashif dah boleh makan sayur sikit2.I likeee 😉

Mari kita lihat kat bawah apa nutrient penting yang ada dalam Meal Shakes kegemaran anak2 saya:

ashif suka mealskes.jpg2
Inilah masa terbaik untuk para ibu kat luar sana nak mencuba yang terbaik untuk anak-anak. Mealshakes ni bukan untuk kiddies je tau. Haa mommies di luar sana yang nak sihat dan kulit cantik memang diwajibkan consume. Sebab ia mengandungi vitamin c dan sanggat baik untuk muka yang sensitif dan berjerawat.

Anda sudah tahu betapa hebatnya gabungan supplement shaklee ini. Jika anda sudah yakin, apa lagi jom lah order. Harga berbaloi-baloi, kesannya pun woww memang superrr..

Anda juga tidak perlu risau tentang supplement shaklee kerana
* Dijamin halal
* Sentiasa selamat
* Berkesan
* Semulajadi

PM untuk info lanjut 012-5080250 atau like FAN PAGE Nutrisiadeen di bawah untuk mendapatkan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s