Jerawat Kecut

Jerawat Kecut Dengan Gla Complex

Muka yang berjerawat membuatkan kita tidak selesa bergaul dengan orang disekeliling. Lagi-lagi jerawat yang sudah bergunung-gunung. Memang pantang kalau nampak jerawat bergunung mesti nak picit kan?. Sebenarnya jerawat atau ACNE (in ENGLISH) sebenarnya penyakit kulit yang biasa tumbuh di kalangan muda dan ia bermula ketika baligh. Jom kita lihat punca dan cara mengatasinya dengan supplemen Shaklee.

Mungkin ada dikalangan anda yang kenal EPO berbanding Gla Shaklee. Dalam Evening Primrose oil ni mengandungi GLA (gamma-linolenic acid) dan minyak inilah yang memberi kesan untuk selesaikan beberapa masalah tersebut. GLA ini juga terkandung dalam bunga borage yang digunakan sebagai bahan utama dalam GLA Complex Shaklee. Jadi apa beza (EPO) evening primrose oil dan borage oil ini? Bezanya, Gla mengandungi borage oil yang tinggi berbanding EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% Gla dalam EPO. Jadi, semakin banyak borage oilnya semakin nampaklah keberkesanannya.

Punca Muka Berjerawat

 • Peningkatan penghasilan hormon lelaki (androgen). Aras hormon ini meningkat pada kedua-dua lelaki dan perempuan semasa baligh.
 • Turun -temurun
 • Stres
 • Alam sekeliling – bekerja di tempat yang berminyak dan kotor
 • Ubat-ubat tertentu, contohnya kortikosteroid
 • Makanan- Untuk sesetengah orang, diet yang tinggi dalam karbohidrat tertapis dan gula sebenarnya boleh memburukkan jerawat mereka.
 • Kebersihan diri

Atasi Jerawat dengan GLA COMPLEX dari SHAKLEE!

Image12056462 (1)

Gla Complex bukan sahaja untuk mengecutkan cysts, fibroid , stabilkan kitaran haid dan banyak lagi. Malah untuk mengecutkan jerawat yang berbukit-bukit di atas muka.

Bagaimana jerawat terhasil: Penghasilan sebum yang banyak oleh kulit – proses ini dikawal oleh beberapa hormon seperti androgen yang meningkatkan penghasilan dan rembesan sebum; menyebabkan kulit berminyak.

Fungsi Gla Dalam Mencantikkan kulit wajah 🙂

 • Gla adalah komponen yang penting untuk kulit cantik dan juga sihat. Kandungan Gla yang kurang dalam badan mungkin akan menyebabkan hormon dalam badan tidak teratur dan muka berjerawat.
 • GLA membantu meningkatkan kestabilan dan bendalir semulajadi serta mencegah kehilangannya. GLA berperanan memastikan kulit sentiasa lembap dan berfungsi memperbaiki sempadan bendalir kulit.
 • Oleh kerana ia juga berperanan mengawal dan mengatur semula hormon tubuh, jadi ia mampu merencat hormon pada kulit yang boleh menyebabkan acne dan jerawat.
 • Antara tanda hormon tak stabil ialah jerawat terutamanya semasa kedatangan haid.

TESTIMONI :

gla jerawat2

Apabila kita mengambil Gla, hormon kita sedang diperbetulkan dan mengaktifkan semula kelenjar sebum.

ESP Shaklee juga membantu dalam pegecutan dan menghilangkan jerawat juga. KLIK DI SINI untuk melihat fungsinya dan testimoni.

Dengan pengambilan Set D Skincare juga dapat memberi kesan yang positif terhadap kulit muka dan juga individu yang mempunyai masalah jeragat. KLIK DI SINI untuk melihat fungsi dan testimoni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s