Kenapa Shaklee Vitamin Semulajadi Yang Terbaik?

Kenapa Shaklee? Kerana Supplemen Shaklee dihasilkan daripada bahan semulajadi, ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian Shaklee menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kajian diteruskan ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk.

Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Shaklee tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. Juga pembungkusan produk mereka adalah selamat dan bebas daripada sebarang toksin-toksin biophenol mahupun asid phthalates dan cecair toksik. Ini yang membuatkan mereka benar-benar pasti bahawa Setiap Produk Shaklee adalah 100% selamat digunakan. Terjamin.

Jom kita lihat 10 sebab Shaklee adalah pengeluar produk yang terbaik

 • Shaklee menjalankan lebih dari 100,000 ujian setiap tahun bagi memastikan keselamatan dan keberkesanan produk
 • Setiap satu lot produk Shaklee diuji 100% untuk memberi jaminan bahawa setiap satu bahan yang tertulis pada label hadir dalam amaun yang sepatutnya
 • Semua bahan yang digunakan dalam produk-produk Shaklee adalah mematuhiprotokol Shaklee yang sangat ketat dan unik dalam industri farmasutikal. Ujian-ujian adalah untuk mengesan sehingga 350 bahan cemar (kontaminan) termasuk racun serangga, racun tumbuhan, logam berat, residu dan lain-lain
 • Saintis Shaklee telah mencipta formula supaya bahan aktif utama dimasukkan pada paras efisien secara klinikal yang mana kebanyakannya adalah lebih tinggi dari paras yang digunakan oleh pengeluar produk serupa di pasaran
 • Setiap produk diformulasi dengan kandungan nutrisi yang telah dikaji secara meluas bagi memastikan keselamatan dan keberkesanannya. Produk Shaklee tidak terikut trend semasa tetapi menggabungkan keperluan dan manfaat dari bukti saintifik dan /atau epidemiologi
 • Shaklee menggunakan sistem yang maju dan telah terbukti berkesan untuk meningkatkan bioavailabiliti. 
 • Semua bahan-bahan digunakan dalam produk mestilah diterima dari sudut pandangan falsafah Shaklee yang diteliti dengan terperinci mengenai keselamatannya. Shaklee tidak menerima Sijil Analisis (Certificate of Analysis) dengan mudah seperti pengeluar produk lain. Ujian semula dijalankan oleh Shaklee untuk mengesahkan Sijil Analisis adalah tepat.
 • Shaklee komited untuk mengelakkan penggunaan rasa pemanis, tiruan dan bahan pengawet tambahan. Bahan mentah juga tidak menggunakan yang telah diubahsuai secara genetik (GMO).
 • Shaklee membangunkan banyak piawaian dan protokol pengilangan yang sekarang dikenali sebagai Amalan Pengilangan Baik (GMPs).
 • Prestasi produk dibuktikan secara berterusan melalui :
 • Lebih 100 penerbitan saintifik , lebih 90 darinya diulas di dalam jurnal
 • Landmark Studies satu-satu kajian seumpamanya pernah dijalankan oleh pengeluar supplemen. Kajian menunjukkan bahawa orang-orang yang mengambil suplemen Shaklee sepanjang tempoh 20 tahun yang mempunyai kesihatan yang ketara yang lebih baik daripada orang yang menggunakan suplemen jenama lain atau tidak mengambil suplemen langsung.
 • Produk Shaklee digunakan oleh atlet untuk memenangi 125 pingat dalam pelbagai kejohanan
 • Produk Shaklee digunakan oleh peneroka dunia,  7 “Greatest Adventures of All Time,” dan  produk rehidrasi khas (dipanggil Astro-Ade ) digunakan angkasawan denganNASA
 • Berjaya membuat pencapaian dan anugerah dalam bidang kepimpinan dan tanggungjawab alam sekitar

*kenyataan oleh Dr Jamie McManus, MD, FAAFP Pengerusi Hal Ehwal Perubatan, Sains Kesihatan dan Pendidikan untuk Shaklee Corporation

3 Slogan Shaklee

Shaklee – Always Safe

Menjalani lebih 80,000 ujian kualiti setiap tahun.Potensi yang dijamin -> pengesahan dari pihak ketigaKeaslian dijamin -> 350 ujian pencemaran dilalukan terhadap SETIAP bahan botani100% kepuasan dijamin

Shaklee – Always Green 🙂

Tiada perisa tiruanTiada pemanis tiruanTiada pewarna atau lemak transTiada suapan tersembunyiTidak menjalani ujian terhadap haiwanTidak mengandungi bahan yang dilarangTidak mengandungi peluntur klorin

Shaklee – Always Work 🙂

USD 250 juta dilaburkan terhadap ujian-ujian, kajian dan pembangunan (R&D)70 kajian klinikal telah diterbitkan60 orang saintis Shaklee50 patents50th Anniversary Landmark Studies menunjukkan pengguna supplement Shaklee dalam jangka masa panjang memiliki kesihatan yang lebih baik dari mereka yang hanya mengambil multivitamin dan yang tidak mengambil sebarang supplement.

Dengan itu, mari lah kita sama-sama belajar membuat keputusan yang lebih bijak. Banyak tak semestinya berkualiti, mahal juga tak semestinya berkualiti. Kualiti dan kuantiti seharusnya seimbang sepertimana produk keluaran Shaklee.

Antara sebab mengapa anda WAJIB pilih Shaklee ialah;

1. HALAL- Kesemua produk Shaklee telah mendapat kelulusan Halal daripada JAKIM jadi, anda tak perlu ragu-ragu  untuk menggunakan kesemua vitamin superb Shaklee.

2. SELAMAT – produk Shaklee mendapat kelulusan daripada KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia).Anda boleh tengok pada setiap botol vitamin Shaklee, pasti terdapat logo hologram KKM.

3. SEMULAJADI – Shaklee sememangnya dihasilkan daripada bahan asli 100% natural. Tanpa bahan kimia, tanpa pengawet dan perisa tiruan.

4. HARGA MURAH – berbanding dengan produk terkemuka lain, harga produk Shaklee jauh lebih MURAH daripada produk lain.

5. SESUAI PADA SEMUA PERINGKAT UMUR – vitamin Shaklee sesuai pada semua peringkat umur termasuklah penghidap diabetes atau kanser.Ini kerana, ia tidak mengandungi sebarang bahan kimia, perisa atau pewarna tiruan dan pengawet.

6. PENGGUNAAN TAHAN LAMA – produk Shaklee tahan lama, paling awal habis pun 1 bulan, dan ada yang mencecah 6 bulan. Contohnya Sustained Release vitamin C Plus. 1 botol Vit c mengandungi 180 biji dan sehari hanya perlu ambil 1 biji.Jadi, anda dapat menggunakan Vit c tersebut selama 6 bulan. 1 biji vita c = 500 mg = 7 buah oren.

7. BERKESAN – produk Shaklee sememangnya BERKESAN. Ramai yang mengakuinya termasuklah saya sendiri!

Jom sama-sama kita bertukar kepada vitamin SEMULAJADI Shaklee tanpa ragu-ragu. Hubungi saya untuk mendapatkan khidmat nasihat lanjut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s