Kenapa Kita Perlu DETOKS..

Anda tahu tak perkara pertama yang perlu anda lakukan sebelum mengambil supplemen adalah mencuci usus/detoks? Kenapa anda perlu detox? Sebab bila badan kita dah detoks, badan kita akan menyerap supplemen dan khasiat supplemen secara optimum. Apa jadi kalau kita tidak detoks?

Jika kita tidak detoks dahulu sebelum ambil mana-mana supplemen, supplemen yang anda makan menjadi sia-sia dan khasiat di dalam supplemen itu tidak akan berfungsi dengan baik. Betul tak?. Jadi anda dinasihatkan sebelum mengambil mana-mana supplemen, detoks dahulu.

 • Usus adalah bahagian terakhir dalam rantaian pemprosesan makanan, di mana SEMUA makanan yang kita makan akan diproses untuk mendapatkan nutrisi yang amat diperlukan tubuh badan kita.
 • Kekurangan serat dan air dalam makanan adalah punca utama terjadinya intestinal disorders (gangguan dalam sistem pencernaan – usus).
 • Usus kecil mudah untuk menyerap nutrisi. Tekanan boleh memberi kesan kepada penyerapan nutrisi dan akan menyebabkan iritasi kepada usus kecil. Usus besar boleh menyerap mineral dan air.
 • Apabila membran (lapisan dinding) usus besar tidak sihat, ia tidak boleh berasimilasi (melakukan proses pertukaran zat) dan menyerap mineral dan vitamin yang boleh mengundang pelbagai penyakit(tidak kira berapa banyak makanan tambahan yang kita ambil)
 • Kesihatan tubuh badan kita terpelihara jika sistem usus kita berfungsi dengan baik.

Kenapa DETOKS ini penting

Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita ini dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.]

Adakah anda memngalami salah satu daripada masalah berikut:

 • Jerawat / Kulit Kusam
 • Selalu berasa lesu dan kurang bertenaga
 • Sakit kepala berulang
 • Rasa gatal, emosi bercelaru
 • Radang pada kulit
 • Alahan
 • Ekzema

Simptom di atas menunjukkan yang tubuh anda mungkin mempunyai toksin yang berlebihan. Set Detoks Shaklee dapat membantu mengeluarkan toksin dan bahan buangan daripada badan untuk mengembalikan tubuh sihat.

Kebaikan:

 1. Membantu menyingkirkan toksin berbahaya daripada badan.*
 2. Membantu meningkatkan kesihatan hati.*
 3. Meningkatkan seri wajah. *
 4. Meningkatkan sistem imun terhadap jangkitan tubuh.*

Tak tahu nak ambil apa untuk detoks? Shaklee ada..

Fungsinya sebagai detoks

Alfalfa Complex

Alfalfa adalah dikenali sebagai agen diuretik, pemberih badan dan penyahtoksik. Ia merangsang aliran hempedu, dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh. Ia juga membantu melindungi dari radiasi dan membantu mangawal bau badan. ianya juga membantu anda lawas.

DTX Complex

Produk ini mendetox hati dan meningkatkan aliran cecair hempeu, yang bergabung untuk melindungi dan merangsang keupayaan semula jadi badan bagi mengekalkan sel-sel hati yang sihat. Detokfikasi hati juga dapat menghindari pengumpulan lebihan hormon yang tidak perlu kepada tubuh kita yang menyebabkan ketidkseimbangan hormon.

Garlic

Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic juga mampu melindungi sel-sel darah dari dimusnahkan oleh logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.

Anda tidak perlu mengabil ketiga-tiga produk di atas kerana fungsinya semua sama sahaja. 1 Produk juga sudah memadai.

Berminat hendak mendapatkan set detoks shaklee ini? PM/SMS ke 012-5080250.

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang penyakit.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s